Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Decât să n-am carte, mai bine mă descult!

„Ușor… Ușor.. Nu fugiiiiii că îți amețesc ideile… ” Cam pe principiul ăsta mi-am început azi ziua.

Trec strada, cu o urmă de plictiseală până în măduva oaselor. Aerul rece începe să mă ia la palme- pif paf.. Nu știu dacă vorbește serios sau doar așa mă ține de dimineață. Că deh, e  toamnă 🍂!

Apoi brusc am dat-o pe greață, când am auzit pe o tăntică la colț de semafor ( vorbind la telefon) :
– Îndoaie și tu colțul la carte, să nu mai tot cumperi semne de carte, că doar pe vremea mea nici nu erau.
Gata am fost. Păi cum să îndoi mă, cartea, mă tăntică?
Hai să îți îndoi eu sufletul un pic să vedem ce iese. Să îți las semn, să știi unde ai rămas data viitoare când treci prin crize de femeie nebună. Hoooopaaaa! Stooop! Cartea nu este doar câteva bucăți de hârtie tipărite într-un loc. E aur! Ca și cum ai avea primăvară în suflet la fiecare pas. Era o vorbă o dat’ : „Decât să n-am carte, mai bine mă desculț „.

Sursa foto: pinterest

Fără doar și poate îmi place cititul. Chiar dacă voi primi și hate pentru ceea ce urmează să spun, îmi asum. Personal nu sunt atrasă în mod special de audiobook. De ce să îmi citească cineva (vorba aia) când eu pot să-i dau un ton poveștii mele?!

Ținând cont că în zilele noastre totul se învârte în jurul tehnologiei, nu contest faptul că un audiobook, ori un e-book, poate fi mai confortabil atunci când ești cu „rucsacul în spate”. Însă nimic nu poate să îți liniștească mai bine o zi grea , decât o carte tipărită.
De curând am descoperit câteva cărți de care nu mă pot dezlipi și care îmi fericesc gândurile mai mult decât aș fi așteptat.

De accea nu pot înțelege oamenii care nu citesc. Nu-i judec și nu-i condamn, doar că nu-i înțeleg. Cum poți spune că nu îți place să citești, când de fapt poate nu ai găsit cartea potrivită?
Când găsești cartea potrivită pentru tine, atunci de fapt înveți să citești.

Deopotrivă cititul îți aduce plusuri. Îți ajută creativitatea, îmbogățește vocabularul (mai înveți și tu o idee de pe-aici, pe ‘colo) și face bine creierul.

O carte bună este cel mai bun lucru  pentru a intra în pielea celuilalt și te ajută să înțelegi mai bine oamenii din jurul tau.
Spune-mi tu , ca cititor, ce simți atunci când deschizi o carte? Mirosul de carte nouă… acel fâșâit de fiecare pagină dată mai departe….semnele de carte puse .. vocile pe care tu deja le ai în cap personajelor sau intonația pe care ai pregătit-o fiecărei fraze..Toate aceste lucruri sunt de departe cel mai potrivit decor pentru o lectură „ca la carte”.

Când ai citit ultima oară o carte bună? În ziua de astăzi nu este ușor să îți faci timp pentru a te apuca de o carte oricât de interesantă ar fi, dar nu depinde de tine? Tu singur îți stabilești prioritățile astfel încât să îți faci timp și pentru lectură.

Cititul îți poate schimba viața în moduri la care nu te aștepți. Cărți precum dezvoltare personală te pot ajuta să lucrezi la cea mai bună versiune a ta. Cum să ajungi să te vindeci cu ajutorul emoțiilor, minții. Să știi unde faci pașii greșiți, să accepți ceea ce ești tu, dar mai ales să poți să te ridici, să te ștergi de praf și să mergi înainte cu un nou decor de suflet.

Sursa foto:
https://www.niculescu.ro/

Iar pentru asta , Editura NICULESCU e mereu acolo să îți mai dea câte un reminder despre ce înseamnă calitate în ale cititului. Nu are rost de laude prea multe, pentru că vizualul contează și dacă o mai știi și de pe băncile școlii…eh… zestrea literaturii române. E ca și o piață a cărții unde-i totul bine aranjat și pregătit pentru lectură, indiferent de stilul pe care îl îndrăgești.

Eu zic să pregătești lista pentru următoarele cărți, poate chiar și-o ficțiune printre ele..de ce nu?

Până una-alta, noi primim educația de-acasă..Însă cărțile ne-o mențin!

Sursa foto: Editura NICULESCU

Acest articol a fost scris pentru Competiția SuperBlog 2022.

Publicitate

Un gând despre „Decât să n-am carte, mai bine mă descult!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: